Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Raita (Indiase yoghurtsalade)

Aantal personen: 6

Ingrediënten

1 komkommer
1 rode paprika
2 takjes peterselie
1 takje groene selderij met blaadjes
4 takjes koriander
4 dl Bulgaarse yoghurt
1 teentje knoflook
1 mespunt chilipoeder (of cayenne)
1 mespunt kardemompoeder
1 theelepel kerriepoeder
peper en zout

Bereiden



Was de komkommer en snijd hem in kleine blokjes.
Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en de pitjes en snijd hem
in kleine stukjes.
Reinig de selderijstengel en snijd hem in blokjes.
Hak de groene kruiden samen met de selderijblaadjes fijn.
Roer al deze ingrediƫnten onder de yoghurt en pers er het
knoflookteentje over.
Breng op smaak met het chili-, kerrie- en kardemompoeder, peper en zout.
Laat minstens een half uur trekken in de koelkast alvorens op te dienen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lauwwarme maaltijdsalade met biefreepjes
Amerikaanse salade
Mossel-paprikasalade
Ananas komkommer salsa
Paprikasalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes